Wij werken volgens de regels van de reguliere geneeskunde. Daarnaast hebben wij een open houding naar de alternatieve geneeswijzen. Soms zult u voor deze geneeswijzen willen kiezen. Wij respecteren uw keus, maar willen ook dan graag een centrale rol in de coördinatie van uw zorg. Voor ons is de basis van een goede relatie tussen huisarts en patiënt, dat wij goed luisteren naar elkaar, respect hebben voor elkaars mening en samen naar een oplossing zoeken. Wij zetten ons daarvoor in.
De doktersassistente
De doktersassistentes zorgen de eerste opvang van alle patiënten. Ze zorgen dat alles goed verloopt in de praktijk. Ze nemen de telefoon aan om afspraken en recepten te maken en ze hebben een zelfstandig spreekuur.
Vaak krijgt u van de doktersassistentes via de telefoon of aan de balie advies. Zij geven advies over verschillende aandoeningen, zoals diarree, verkoudheid, keelpijn, oorontsteking en kinderziekten. Zij zijn hier speciaal voor opgeleid en gebruiken daarvoor vastgelegde protocollen. Ze overleggen met de huisarts over hun gesprek met u. De assistentes hebben een kwaliteitskeurmerk. Om dit te behouden moeten de assistentes bijscholingen volgen om bekwaam te blijven.
U kunt voor de volgende zaken rechtstreeks een afspraak bij de assistente maken:
- behandeling van wratten
- bloeddruk meten
- 30 minuten bloeddrukmeting
- bloedsuikergehalte meten
- ECG maken
- injecties geven
- oren uitspuiten
- uitstrijkjes maken in kader van bevolkingsonderzoek
- spiraaltjes verwijderen
- urine nakijken
- verwijderen van hechtingen
- wondverzorging
- zwangerschapstesten
- kweken afnemen
De praktijkverpleegkundige
Sabine Morsink, Marloes Visschedijk en Danielle Mulders zijn als praktijkondersteuners werkzaam in onze praktijk.
Sabine, Marloes en Danielle hebben hiervoor verschillende opleidingen gevolgd. Ze zijn opgeleid om onder supervisie van een huisarts volledig zelfstandig te werken. Sabine, Marloes en Danielle zijn gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van patiënten met chronische problemen zoals suikerziekte, verhoogde bloeddruk of cholesterol, astma en chronische longproblemen. Bij het onderzoek en de behandeling gebruiken zij soms een ECG apparaat, longfunctiemeting en een 24 uurs bloeddrukmeter. Ook begeleiden ze patiënten bij het stoppen met roken.
Patiënten komen één of enkele malen per jaar bij de praktijkondersteuner om samen te kijken naar het verloop van de chronische problemen. Hierbij volgen zij een protocol voor het onderzoek en de behandeling. Na het spreekuur wordt alles met de aanwezige huisarts besproken.
Praktijkondersteuner GGZ en Jeugd
In onze praktijk werken er twee praktijkondersteuners geestelijke gezondheidszorg (GGZ):
– Tico Kootes is praktijkondersteuner GGZ en werkt op de dinsdag
– Finanda Hartman is sociaal psychiatrisch verpleegkundige en zij is er op de woensdag
Zij zijn beide ervaren in het begeleiden van patiënten met psychische klachten. Zij zijn gedetacheerd vanuit Mediant in onze praktijk.
Daarnaast werkt er één praktijkondersteuner jeugd:
– Mirjam Brinkman heeft haar spreekuur op woensdagochtend.
Zij begeleidt gezinnen en jongeren bij vragen en problemen in opgroeien, ontwikkelen en opvoeden. Zij is erg ervaren en gedetacheerd vanuit de gemeente Hengelo.