Praktijkfolder

Praktijkfolder Wind en Bruns, huisartsen


Wind en Bruns, huisartsen

Jacques Perkstraat 3
7552 JR Hengelo
Telefoon: 0742407333
Spoed: 0742407339
Fax: 074-2407334

windbrunshuisartsen

E-mail: herhaalrecept@windbrunshuisartsen.nl


Spoed

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!

Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct naar de praktijk komen.

De praktijk is geopend op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur (met uitzondering van de woensdagmiddag). 

Als u belt dat u eraan komt, kan de huisarts alvast rekening houden met uw komst.

Openingstijden

Onze openingstijden zijn:

Maandag:        8.00 tot 17.00 uur

Dinsdag:          8.00 tot 17.00 uur

Woensdag:      8.00 tot 17.00 uur

Donderdag:     8.00 tot 17.00 uur

Vrijdag:           8.00 tot 17.00 uur

 

- Dokter Wind werkt op dinsdagochtend, woensdag, donderdag en vrijdag.

- Dokter Bruns werkt op maandag, dinsdag, donderdagochtend en vrijdagochtend.

-Dokter Kurt werkt op maandag.

 

Afwezigheid huisartsen

Soms is de praktijk dicht. Bijvoorbeeld voor vakantie of nascholing. De praktijk wordt dan waargenomen door een andere huisartsenpraktijk in Hengelo. Welke huisarts waarneemt staat op de home page onder mededelingen en wordt ingesproken op het telefoonbandje. Let op! Bestel op tijd uw herhaalmedicatie voordat de praktijk dicht gaat.

Avond-,nacht- en weekenddienst

 

Heeft u een huisarts nodig in de avond (na 17.00 uur), nacht of het weekend? Dan kunt u terecht bij de Huisartsenpost Hengelo. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen uit Hengelo, Borne en Hof van Twente samen. U moet altijd eerst bellen om een afspraak te maken. Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.

Telefoon: 088-5551155

Adres: 

Huisartsenpost Hengelo

Aletta Jacobslaan 47                            

7555 PJ Hengelo

           
www.huisartsenposthengelo.nl

 

Let op: toestemming voor het delen van uw gegevens

Voor een goede behandeling bij uw huisarts, apotheek, huisartsenpost of dienstapotheek is een goed dossier van belang. Als u onverwacht ’s avonds, ’s nachts of in het weekeinde naar de huisartsenpost of dienstapotheek moet, dan hebben de huisarts en apotheker uw dossier nodig om u veilig te kunnen helpen. U moet hier toestemming voor geven via het 'toestemmingsformulier uitwisseling medische gegevens'. Heeft u dit toestemmingsformulier nog niet ingevuld? Klik dan hier om naar het toestemmingsformulier te gaan.  

 

 

Afspraak maken

- Inloopspreekuur:

Elke ochtend van 8.00 tot 08.30 uur is er een inloopspreekuur voor kleine medische problemen. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken. Er kunnen maximaal 8 patiënten terecht op het inloopspreekuur, dus meldt u zich rond 8 uur aan bij de balie van de praktijk.

 

- Spreekuur op afspraak:

Voor een afspraak met de huisarts of praktijkondersteuner belt u de praktijk op telefoonnummer: 074-2407333.

Als u denkt dat u dezelfde dag nog een afspraak nodig heeft, bel dan zo vroeg mogelijk, liefst tussen 8-10 uur. Belt u voor een afspraak die niet op dezelfde dag hoeft, dan kunt u tussen 8.00 en 17.00 uur bellen. Ons advies is om dan na 10 uur te bellen in verband met de drukte aan de telefoon.

Wanneer u belt voor een afspraak zal de assistente vragen waarvoor u een afspraak wilt maken. Zo kan zij inschatten of uw klacht spoed heeft. De assistente is hier speciaal voor opgeleid. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

We proberen rekening te houden met uw voorkeur voor huisarts. Dit kan niet altijd. Soms heeft de huisarts die u graag wilt geen plek meer maar de andere huisarts wel. Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij de assistente. Zij zorgt dan dat er voldoende tijd wordt gepland.- Huisbezoek op afspraak:

Soms kunt u niet zelf naar de praktijk komen. De huisarts kan u dan thuis bezoeken. De assistente kijkt samen met u of een huisbezoek nodig is. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

 

- Telefonisch terugbelspreekuur:

Soms wilt u de huisarts telefonisch spreken, bijvoorbeeld omdat een uitslag niet duidelijk is. De assistente zal uw vraag met u bespreken en een telefonische afspraak inplannen. De huisarts belt u dan op het afgesproken tijdstip terug.

 

- Reizigersvaccinatie:

Een afspraak voor een reizigersadvies en reizigersvaccinatie is bij de praktijkondersteuner Sabine Morsink. Klik hier voor meer informatie en het vragenformulier. Wanneer u deze invult neemt Sabine Morsink contact met u op.

Klacht

Het kan voorkomen dat u het niet tevreden bent over onze zorg. Wij willen dit graag van u horen. We proberen dan samen met u tot een oplossing te komen. Uw informatie of klacht is ook belangrijk om onze zorg te verbeteren.

 

Waar kan ik met mijn klacht terecht?

Als u een klacht wilt melden kunt u het klachtenformulier invullen. De klachtencoördinator kijkt naar uw klacht en bespreekt het met de medewerkers die erbij betrokken zijn geweest. Daarna geven we telefonisch of in een gesprek een reactie op uw klacht. Wij steven ernaar om uw klacht binnen een maand af te ronden.

 

Bent u niet tevreden met de uitkomst?

Als we er samen niet uitkomen kunt u uw klacht indienen bij de onafhankelijke Klachtencommissie van de huisartsenkring Twente of via de landelijke klachtenregeling. Ook als u de klacht niet direct met onze praktijk wilt bespreken, kunt u met uw klacht terecht bij de Regionale Klachtencommissie Huisartsen of de landelijke klachtenregeling. 

Klachtencommissie Huisartsenkring Twente

Geerdinksweg 137-29

7555DL Hengelo

Telefoon 974-2568331 (Huisartsenkring Twente)

E-mail: h.vanwieringen@huisartsenkringtwtente.nl

Contactpers. : Mevrouw H. van Wieringen

 

Landelijke klachtenregeling (Wkkgz)

U vindt het klachtenformulier  op de website www.skge.nl (klik op ‘patiënt’ in de menubalk) of eventueel door direct te bellen met een landelijke klachtenfunctionaris via 088 – 0229190.